OSN obviňuje vládu prezidenta Madura z porušovania ľudských práv

NETKY.SK • 8 August 2017, 14:47 • 2 min
OSN obviňuje vládu prezidenta Madura z porušovania ľudských práv

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) dospel k zisteniu, že vo Venezuele dochádza k pravidelnému a organizovanému používaniu násilia voči demonštrantom protestujúcim proti vláde prezidenta Nicolása Madura.

slovakia

left justify in out

Pracovná skupina, ktorá na diaľku vypočula viacero obetí a svedkov zistila, že vo Venezuele dochádza zo strany bezpečnostných síl k agresívnym domovým prehliadkam, mučeniu a zlému zaobchádzaniu so zadržanými osobami, uvádza sa v dnes zverejnenom vyhlásení OHCHR.

 

"Od apríla, keď sa začala vlna demonštrácií, je zrejmé, že (vo Venezuele) dochádza k používaniu nadmernej sily proti demonštrantom. Zodpovednými za porušovanie ľudských práv, ktoré zaznamenávame, sú najvyšší predstavitelia štátnej moci," uviedol vysoký komisár OSN pre ľudské práva Zajd Raad Husajn.

 

Od apríla si protivládne protesty vo Venezuele vyžiadali najmenej 120 obetí na životoch a desiatky zranených, pričom desaťtisíce ľudí utiekli do susednej Kolumbie alebo Brazílie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies