OSN: Na svete je viac ako miliarda strelných zbraní

NETKY.SK • 18 Jún 2018, 20:35 • 2 min
OSN: Na svete je viac ako miliarda strelných zbraní

NEW YORK - Na svete je už viac ako miliarda strelných zbraní. Vo svojej najnovšej správe to uvádza agentúra Organizácie Spojených národov (OSN) na prieskum strelných zbraní. Veľká väčšina z týchto zbraní, až 857 miliónov, je vo vlastníctve civilistov, pričom v tomto segmente vlastníkov strelných zbraní jednoznačne dominujú Spojené štáty.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza agentúra Prieskum strelných zbraní (Small Arms Survey - SAS), v rukách amerických civilistov je až 393 milióna strelných zbraní. Omnoho menej, 133 miliónov strelných zbraní, majú k dispozícii armády celého sveta, a ďalšími 23 miliónmi disponujú bezpečnostné služby vrátane policajných jednotiek jednotlivých štátov, oblastí či miest.

Počet strelných zbraní sa na svete za posledných desať rokov zvýšil o viac ako 100 miliónov. V prieskume z roku 2007 SAS uvádzala, že na svete existuje 875 miliónov strelných zbraní, pričom 650 miliónov z nich bolo vo vlastníctve civilistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies