OSN: Islamský štát sa v Iraku dopúšťa šokujúcich zločinov

NETKY.SK • 2 Október 2014, 12:19 • 2 min
OSN: Islamský štát sa v Iraku dopúšťa šokujúcich zločinov

BAGDAD/ŽENEVA - Členovia extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) systematicky vykonávali masové popravy, unášali ženy a dievčatá a využívali ich ako sexuálne otrokyne a zneužívali deti na boj. Tieto systematické porušovania medzinárodného práva môžu vyústiť do vojnových zločinov a zločinov voči ľudskosti, uviedla dnes v správe OSN.

slovakia

left justify in out

V správe založenej na zhruba 500 rozhovoroch tiež uviedla, že nálety irackej vlády proti sunnitským militantom mali za výsledok "značný počet civilných obetí", keďže zasiahli dediny, školy a nemocnice, čo predstavuje porušenie medzinárodného práva.
      

Iracké bezpečnostné zdroje dnes zároveň informovali, že sunnitskí militanti obsadili dnes v ranných hodinách západoiracké mesto Hít v provincii Anbár. Zdroje sa domnievajú, že útočníkmi sú bojovníci IS, ktorí najprv nasadili troch samovražedných atentátnikov s autami k východnému vstupu do mesta a k miestnej policajnej stanici. Podľa prvých správ z nemocnice v meste Hít zahynulo šesť ľudí vrátane jedného civilistu a 12 ďalších utrpelo zranenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies