VIDEO Ošetrovatelia dali tigrovi živého capa na obed, skamarátili sa

NETKY.SK • 28 November 2015, 13:30 • 2 min
VIDEO Ošetrovatelia dali tigrovi živého capa na obed, skamarátili sa

VLADIVOSTOK – Hovorí sa, že keď lev bude spať vedľa jahňaťa, bez toho aby ho zožral, tak na Zemi nastane celosvetový mier. V jednej sibírskej zoo sa stalo niečo podobné.

slovakia

left justify in out

Ošetrovatelia v ruskej zoo dali tigrovi na večeru živého capa, tam sa však predátora nezľakol a stali sa z nich nerozluční kamaráti. Táto romanca prekvapila aj samotných chovateľov sibírskeho parku, ktorí sa domnievali, že sa u tigra ozvú lovecké inštinkty. Namiesto toho však spoločne pobehujú po výbehu a tešia sa so vzájomnej spoločnosti.

 



Tiger menom Amur žije v Safari parku na Ďalekom východe so svojím novým spolubývajúcim, ktorého zamestnanci pokrstili Timur, čo znamená železo a symbolizuje statočnosť. Chovatelia tvrdia, že Amur nikdy nebol žiadny pacifista a capa zachránila len jeho statočnosť.

"Naše tigre dostávajú živú korisť dvakrát týždenne," povedal zamestnanec zoo pre Siberian Times. "Amur veľmi dobre vie, ako uloviť kozu či králika. Tentokrát však narazil na capa, ktorého si obľúbil a odmietol ho zabiť. Myslíme si, že tento cap nikdy nevidel tigra a preto sa ich nebojí. Amur má opatrnú povahu a pravdepodobne sa rozhodol, že si nebude robiť zbytočné problémy lovom Timura."

Tento príbeh dokazuje, že nemusíte byť veľkí, aby ste boli statoční.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies