Osemtýždňová dovolenka pre nepedagogických zamestnancov neprešla

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 17:22 • 2 min
Osemtýždňová dovolenka pre nepedagogických zamestnancov neprešla

BRATISLAVA - Odborní zamestnanci škôl a školských zariadení osemtýždňovú dovolenku nedostanú. Väčšina poslancov NR SR dnes nepodporila návrh novely Zákonníka práce z dielne Richarda Vašečku, Eriky Jurinovej, Branislava Škripeka a Evy Horváthovej (všetci OĽaNO), ktorý takýto oddych navyše prinášal.

slovakia

left justify in out

Títo zamestnanci škôl v súčasnosti nárok na takúto výmeru dovolenky nemajú, na druhej strane podľa OĽaNO má ich práca rovnaký charakter ako práca pedagogických zamestnancov, ktorí nárok na osem týždňov dovolenky majú. Obyčajní tak chceli zrovnoprávniť odborných zamestnancov s pedagogickými zamestnancami a vzhľadom na povahu ich práce im poskytnúť rovnaké podmienky na oddych v podobe rovnakej výmery dovolenky.
     

Do kategórie odborných zamestnancov škôl a školských zariadení patria psychológ, školský psychológ, školský logopéd, špeciálny pedagóg, školský špeciálny pedagóg, terénny špeciálny pedagóg, liečebný pedagóg a sociálny pedagóg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies