Osem z 10 osôb zavraždených pri útoku dodávkou boli ženy

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 08:07 • 2 min
Osem z 10 osôb zavraždených pri útoku dodávkou boli ženy

TORONTO - Počet zranených po útoku dodávkou, ktorého sa v pondelok v Toronte dopustil 25-ročný Alek Minassian stúpol zo 14 na 16. S odvolaním sa na kanadskú políciu o tom v piatok informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters zas priniesla informáciu, že polícia zverejnila mená desiatich ľudí, ktorí pri útoku na frekventovanej ulici zahynuli. Až osem z desiatich obetí boli ženy vo veku 22 až 94 rokov.

 

Predstavitelia polície už predtým potvrdili, že medzi obeťami útoku boli prevažne ženy, avšak presné číslo až do piatku nezverejnili.

 

Vyšetrovateľ Bryan Bott oznámil, že na základe zvýšenia počtu zranených počas útoku dodávkou plánuje prokuratúra popri obvineniach z desiatich vrážd prvého stupňa zvýšiť útočníkovi Minassianovi počet obvinení z pokusov o vraždu na 16, z pôvodných 13.

 

AKTUALIZOVANÉ FOTO + VIDEO Útok dodávkou v Kanade zabil 10 a zranil 15 ľudí: Polícia zverejnila meno vodiča

 

Dvadsaťpäťročný útočník pravdepodobne patril do hnutia združujúce mužov, ktorí vinili ženy za svoju neschopnosť mať pohlavný styk alebo partnerský vzťah. Toto hnutie sa chápe ako extrémne mizogynistické.

 

Minassian, obyvateľ torontského predmestia Richmond Hill, v pondelok okolo poludnia miestneho času vrážal s bielou dodávkou do chodcov na rušnej obchodnej ulici v severnej časti Toronta na úseku dlhom niekoľko sto metrov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies