Osem kosovských Albáncov odsúdili za zmarený útok na izraelských futbalistov

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 19:15 • 2 min
Osem kosovských Albáncov odsúdili za zmarený útok na izraelských futbalistov

PRIŠTINA - Kosovský súd v piatok odsúdil deväť kosovských Albáncov, ôsmich z nich na tresty odňatia slobody, za plánovanie prekazeného útoku na izraelský futbalový tím počas kvalifikačného zápasu majstrovstiev sveta vo futbale v susednom Albánsku v roku 2016.

slovakia

left justify in out

Hamdi Ibrahimi, sudca na súde v Prištine, odsúdil vodcu skupiny Visara Ibishiho na desať rokov za mrežami. Siedmim ďalším osobám udelil tresty od 1,5 roka do šesť rokov väzenia. Jednému odsúdenému nariadil iba pokutu vo výške 2500 eur, napísala tlačová agentúra AP.

 

Útok plánovaný na november 2016 mal byť údajne koordinovaný s dvoma Albáncami v Sýrii, bojujúcimi v radoch militantnej organizácie Islamský štát (IS).

 

Polícia našla v domoch odsúdených výbušné zariadenia, zbrane, elektronické vybavenie a extrémistickú náboženskú literatúru. Kosovské úrady vyhlásili, že v extrémistických skupinách v Sýrii a Iraku je stále aktívnych približne 180 kosovských občanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies