Oscarový galavečer bude znova režírovať Glenn Weiss

NETKY.SK • 9 Február 2017, 10:06 • 2 min
Oscarový galavečer bude znova režírovať Glenn Weiss

BRATISLAVA - Režisérom televízneho prenosu z 89. udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied, ktoré sa uskutoční v nedeľu 26. februára v Hollywoode, bude opäť Glenn Weiss.

slovakia

left justify in out

Oznámili to producenti ceremoniálu Michael De Luca a Jennifer Todd. "Ako skúsený režisér živých televíznych prenosov, Glenn zvládol technické aj kreatívne nuansy, ktoré vytvárajú dynamiku pre divácky zážitok. Z našej spolupráce nemôžeme byť viac nadšení," uviedli. Weiss sa postaral aj o réžiu vlaňajšieho galavečera.


Glenn Weiss sa ako režisér podieľal na početných televíznych programoch, vrátane 16 ceremoniálov Tony Awards, za ktoré získal tri ceny Primetime Emmy. Päťdesiatpäťročný režisér má na konte dovedna 11 týchto trofejí. Medzi jeho ďalšie projekty patria 39. ročník udeľovania ocenení Kennedyho centra, Billboard Music Awards, BET Awards, ceny Primetime Emmy, American Music Awards či televízny muzikál Peter Pan Live! (2014).


Zoznamu kandidátov v 89. ročníku udeľovania Oscarov vládne muzikál La La Land, ktorý získal štrnásť nominácií. Snímka však môže získať maximálne trinásť trofejí, keďže v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň má dvojité zastúpenie. Osem nominácií si na konto pripísali snímky Moonlight a Prvý kontakt, o dve menej majú Miesto pri mori, Hacksaw Ridge: Zrodenie hrdinu a Lion. Všetky menované sa uchádzajú o Oscara pre najlepší film, pričom deviatku nominovaných v tejto kategórii dopĺňajú Fences, Skryté čísla a Hell or High Water. Slávnostné udeľovanie prestížnych cien sa bude konať v hollywoodskom Dolby Theatre. Ceremoniál bude moderovať Jimmy Kimmel.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies