Oscarová akadémia pozvala do svojich radov Polanského manželku

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 07:46 • 2 min
Oscarová akadémia pozvala do svojich radov Polanského manželku

LOS ANGELES - Manželku poľsko-francúzskeho režiséra Romana Polanského pozvali do poroty filmových cien Oscar, len niekoľko týždňov po tom, ako bol odtiaľ vypovedaný Polanski.

slovakia

left justify in out

Emmanuelle Seignerová, francúzska herečka, sa ešte rozhodne, či ponuku prijme.

 

Polanského (84), ktorý čelí v Spojených štátoch obvineniam zo znásilnenia neplnoletého dievčaťa, zbavili členstva v Akadémii filmových umení a vied (AMPAS) v máji. Režisér akadémiu za tento krok zažaloval.

 

Seignerová (52) spolupracovala so svojím manželom na filmoch ako Horký mesiac (1992), Venuša v kožuchu (2013) či Deviata brána (1999).

Akadémia vlani v decembri vydala pre svojich členov nový kódex správania, podľa ktorého nesmú byť jej členmi osoby spájané so sexuálnymi škandálmi vo filmovom priemysle. Opatrenie prišlo v reakcii na obvinenia filmového producenta Harveyho Weinsteina a ďalších - a následnú kampaň MeToo.

 

Weinstein bol prvou osobou, ktorú prepustili z akadémie za uplynulé roky. Tohto magnáta, ktorého filmy získali dovedna vyše 300 nominácií na Oscara, prepustili z AMPAS vlani v októbri. Akadémia v máji prišla s rozhodnutím vylúčiť zo svojich radov Polanského a amerického televízneho komika Billa Cosbyho.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies