Orgány verejného zdravotníctva vykonali 37,7 tisíc kontrol

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:17 • 2 min
Orgány verejného zdravotníctva vykonali 37,7 tisíc kontrol

BRATISLAVA - Orgány verejného zdravotníctva vykonali za minulý rok viac ako 37,7 tisíc kontrol zameraných na bezpečnosť potravín, upriamili sa najmä na zariadenia spoločného stravovania (ZSS), kde sa počet inšpekcií vyšplhal na viac ako 28 tisíc.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z údajov Úradu verejného zdravotníctva SR.

 

Za minulý rok bolo odobratých a vyšetrených 12 978 vzoriek potravín, pokrmov, prídavných látok do potravín a obalov. Vyše 5,8 tis. vzoriek pochádzalo z hotových pokrmov, vrátane tých, ktoré sú predávané v rýchlom občerstvení. Za nevyhovujúce označili kontrolóri 991 vzoriek, čo z celkového počtu takmer 13 tisíc predstavuje 7,64-percentný podiel. Mikrobiologicky nevyhovujúcich bolo 891 vzoriek, dôvodom bolo najmä porušenie kritérií procesu výroby. Chemicky kontaminovaných bolo 58 vzoriek, a to najmä pre prekročenie stanovených limitov pre prídavné látky a kontaminanty. 

 

Orgány verejného zdravotníctva sa zameriavajú na kontrolu potravín pre dojčatá a malé deti, výživové doplnky, nové potraviny, obaly na potraviny a pokrmy v ZSS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies