Orbánov poradca pre bezpečnosť Bakondi: "Vlna terorizmu potvrdzuje obavy z ilegálnej migrácie"

NETKY.SK • 19 Október 2023, 14:30 • 2 min
Orbánov poradca pre bezpečnosť Bakondi: "Vlna terorizmu potvrdzuje obavy z ilegálnej migrácie"

BUDAPEŠŤ - Nová vlna teroristických činov potvrdzuje, že prognózy a varovania pred vážnymi dôsledkami nelegálnej migrácie na vnútornú bezpečnosť boli veľmi reálne. Podľa agentúry MTI to uviedol vo štvrtok poradca maďarského premiéra pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Poradca pripomenul, že Európska únia sa ešte stále nezameriava na ochranu vonkajších hraníc, ani na zaručenie bezpečnosti obyvateľov Európy, ale na povinné kvóty na rozdelenie migrantov.

Podľa jeho slov s migrantmi prichádzajúcimi z oblastí terajšieho izraelského konfliktu môžu prichádzať aj bojovníci palestínskeho islamistického hnutia Hamas.

"Masový príchod cudzincov neznámej identity do Európy, ktorý je podporovaný organizovanými zločineckými skupinami, nie je humanitárnou otázkou, ako to radi prezentujú v západnej Európe, ale otázkou suverenity a vnútornej bezpečnosti," podčiarkol Bakondi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / Ladislav Vallach Foto: Magyar Nemzet
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies