Dobrá voľba chce vlastného kandidáta na šéfa BSK

NETKY.SK • 6 Február 2022, 15:04 • 2 min
Dobrá voľba chce vlastného kandidáta na šéfa BSK

BRATISLAVA – Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý by mal byť kandidátom strany Dobrá voľba a Umiernení na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Predseda mimoparlamentnej strany Tomáš Drucker to naznačil v nedeľňajšej diskusnej televíznej relácii TA3 V politike. Spolu s ďalšími lídrami mimoparlamentných strán sa vyjadroval k postupu v nadchádzajúcich jesenných voľbách do orgánov samospráv obcí a miest a orgánov samosprávnych krajov.

slovakia

left justify in out

Drucker zároveň uviedol, že strana hľadá a zvažuje možnosti predvolebných koalícií, vie si dobre predstaviť napríklad spoluprácu so SaS či KDH. „Podporíme aj pána Majerského v prípade jeho kandidatúry na predsedu Prešovského samosprávneho kraja,“ dodal. Predseda kresťanských demokratov Milan Majerský uviedol, že o možnostiach predvolebnej spolupráce v KDH diskutujú, koaličné zmluvy by mali byť podpísané v horizonte marca až apríla. Zo spolupráce vylúčil extrémistov, kluby majú inak v krajoch pri tvorbe koalícií voľnú ruku. „Ich rozhodnutie budeme rešpektovať,“ povedal Majerský.

 

img

 

Predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík uviedol, že do predvolebnej spolupráce určite nepôjde so SaS a Progresívnym Slovenskom, ostatné je podľa jeho slov otázkou diskusií a rokovaní, prípadné spojenie s ĽSNS pri komunálnych a krajských voľbách nevynímajúc. Uhrík jednoznačne neodmietol ani opätovnú kandidatúru na post predsedu samosprávneho kraja. „Nevylučujem, že mám ambíciu,“ povedal s tým, že v prípade úspechu by sa vzdal postu poslanca Európskeho parlamentu. Predseda strany Aliancia Krisztián Forró naznačil, že v krajoch a regiónoch, kde má strana zastupujúca maďarskú národnostnú menšinu silnú podporu, sa pokúsi postaviť vlastných kandidátov na šéfov kraja, o konkrétnych menách však je ešte predčasné hovoriť.

 

Možno vás zaujme: Na budúci rok nám hrozí oveľa vyšší nárast regulovaných cien energií



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies