Orbán: Pred rokom 2020 nevidím možnosť na vstup Maďarska do eurozóny

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 11:21 • 2 min
Orbán: Pred rokom 2020 nevidím možnosť na vstup Maďarska do eurozóny

BUDAPEŠŤ - Maďarsko si už viackrát vytýčilo termíny vstupu do eurozóny, tie však bolo stále potrebné odložiť. Vyhlásil to v stredu večer (6. 3.) na pôde Varšavskej univerzity maďarský premiér Viktor Orbán a dodal, že pred rokom 2020 nevidí možnosť prijatia eura v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Orbán, ktorý sa v poľskej metropole zúčastnil na stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, v prejave na univerzite vo Varšave kritizoval spôsob riešenia krízy v eurozóne.

Podľa tlačovej agentúry MTI premiér povedal, že zatiaľ nie je jasné, akým smerom sa Európa uberie. Nie je zrejmé, či počet členov eurozóny stúpne alebo klesne, preto nie je jasné ani to, či by Maďarsku vyhovoval viac vstup, alebo vyčkávanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies