Pandemická komisia určila rizikové okresy na Slovensku, odporúča v nich prijať opatrenia

NETKY.SK • 4 September 2020, 17:02 • 2 min
Pandemická komisia určila rizikové okresy na Slovensku, odporúča v nich prijať opatrenia

BRATISLAVA - Pandemická komisia určila rizikové okresy na Slovensku, odporúča v nich prijať opatrenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako na tlačovej konferencii po skončení rokovania komisie uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí, situácia sa zhoršila najmä v okrese Michalovce a mestskej časti Bratislava I. Na semafore rizikových okresov svietia preto na červeno. 

 

Medzi oranžové sa na semafore zaradili zvyšné mestské časti Bratislavy, Pezinok, Senec, Tvrdošín, Dunajská Streda, Galanta, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Prešov, Sabinov, Rožňava, Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom a Trenčín.

 

Ostatné regióny Slovenska sú zatiaľ na semafore v zelenej farbe.

 

img


Keďže v rizikových regiónoch je rastúci trend nákazy, pandemická komisia odporúča prijať v červených a oranžových okresoch niekoľko opatrení.

 

Prijať by sa podľa komisie mal zákaz konania hromadných podujatí v interiéri od 23:00 do 6:00 ráno s výnimkou svadieb do 150 osôb. Odporúča tiež zakázať konanie hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a interiéri nad 250 osôb.

 

"Odporúčame tiež samospráve, aby vydala zákaz konzumácie alkoholu po 22:00 a takisto navrhujeme prísne zakázať používanie vodných fajok," konštatoval šéf rezortu zdravotníctva.

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk.  Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies