Orbán o migrácii pre Bild: neviem pochopiť, ako mohli poriadkumilovní Nemci vítať taký chaos

NETKY.SK • 8 Január 2018, 14:00 • 2 min
Orbán o migrácii pre Bild: neviem pochopiť, ako mohli poriadkumilovní Nemci vítať taký chaos

BUDAPEŠŤ - Maďarsko si plní svoje povinnosti tým, že chráni vonkajšie hranice Schengenu, povedal v rozhovore pre nemecký denník Bild predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Orbán v rozsiahlom rozhovore pre printové i internetové vydanie Bildu okrem iného zdôraznil, že jeho krajina od roku 2015 minula na ochranu hraníc jednu miliardu eur, za čo z Bruselu nedostala ani jeden cent. Informovala o tom agentúra MTI.

 

V reakcii na poznámku denníka, že Budapešť prijíma dotácie z Bruselu, ale odmieta prijímanie utečencov, Orbán zdôraznil, že kohézne zdroje nie sú darom, ale náhradou krajinám strednej Európy za to, že otvorili svoje trhy. "To s utečeneckou otázkou nemá absolútne nič spoločné," vyhlásil.

 

Maďarský premiér podotkol, že nedokáže pochopiť, ako mohlo Nemecko, ktoré je pre Maďarov najlepším príkladom disciplíny a dodržiavania práva, oslavovať ako dobrú vec chaos, anarchiu a ilegálne prekračovanie hraníc.

 

"Utečenecká otázka je síce politicky európskou záležitosťou, avšak zo sociologického hľadiska je nemeckou otázkou, pretože všetci utečenci chcú ísť do Nemecka a žiť nemecký život," domnieva sa Orbán.

 

Riešenie migračného problému nespočíva podľa neho v rozdelení ilegálnych migrantov, ktorí prišli na územie Európskej únie, ale v tom, že Únia pomôže "tam, kde sú problémy".

 

 

 

Orbán: Protiimigračné sily raz ovládnu celú Európu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies