Oktagon 29: Šampión Kozma stojí pred náročnou výzvou

NETKY.SK • 1 December 2021, 10:18 • 2 min
Oktagon 29: Šampión Kozma stojí pred náročnou výzvou

BRNO – Už v sobotu 4. decembra nás čaká ďalší galavečer pod záštitou organizácie Oktagon MMA. Turnaj s poradovým číslom 29 prinesie očakávaný titulový zápas, ako aj súboje slovenských bojovníkov.

slovakia

left justify in out

Podujatie sa malo pôvodne uskutočniť v Ostrave, kvôli pandemickým opatreniam sa však presunulo do haly Zoner BobbyHall v Brne. Galavečer sa bude musieť zaobísť bez legendárneho Ivana Buchingera. Slovenský bojovník si brúsil zuby na tretí titul a chcel vyzvať šampióna vo welterovej váhe Davida Kozmu, na tréningu sa však nešťastne zranil a jeho sen sa rozplynul.

 

 

“Niekedy stačí iba sekunda a prepíše všetky plány a prípravy. Bola to nešťastná náhoda na tréningu, ktorá sa skončila  nepríjemným zranením. Dúfal som, že to nebude také vážne, stačí pár dní a môžem pokračovať. Tešil som sa na zápas, dal som do toho všetko, a tak strašne som si veril, že to dokážem. Možno práve to sa mi vypomstilo, neviem,“ vyjadril sa sklamaný dvojnásobný šampión Oktagonu.

 

 

Ak chce Buchinger aj naďalej pomýšľať na rozšírenie svojej titulovej zbierky, musí dúfať, že Kozma uspeje v súboji s Bojanom Veličkovičom. Srbský bojovník zatiaľ v Oktagone neokúsil trpkosť porážky a pre šampióna predstavuje doteraz najväčšiu výzvu. „Bojan je ťažším súperom kvôli tomu, že je väčší a je to klasická sedemdesiat sedmička. Ivan je 66 a 70, takže z tohto hľadiska som ho bral ako ľahšieho súpera, hoci to tak napokon byť nemuselo. Bojana ale vnímam ako náročnejšieho vyzývateľa s ohľadom na váhu a výškovú prevahu,“ uvedomuje si Kozma.

 

 

Semi main eventom bude duel Karola Ryšavého s neporazeným Belgičanom Losenem Keitom. Rodák zo Senca nám v exkluzívnom rozhovore prezradil, že ide o jeho posledný zápas v zmluve s Oktagonom, v organizácii je však spokojný a chce zahraničnému súperovi pripraviť prvú prehru v kariére.

 

„Cítim sa veľmi dobre a všetko ide podľa plánu. Vycestoval som na dva kempy v Poľsku a ČR a idem si po tretie víťazstvo v rade. Môj súper je veľmi skúsený a kvalitný, má bilanciu 6-0, takže mu chcem spraviť prvé červené políčko. Na našej scéne som sa stretol s tými najlepšími a nemyslím si, že bude lepší, než súperi, s ktorými som bojoval doteraz. Má síce pekné skóre, ale myslím si, že budem komplexnejší zápasník. Venujem sa všetkému, aby ma v ničom neprekvapil.“

 

 

Pozornosť púta aj československý súboj nádejí. V rámci tzv. free prelims sa proti sebe postavia Roman PaulusPeter Gabal. Paulusa sme naposledy videli v klietke na turnaji Oktagon 27 v Bratislave, kde triumfoval nad Szymonom Rakowiczom. Gabal naposledy ťahal za kratší koniec v súboji s Dawidom Karetom na Oktagone 26 a rád by sa vrátil na víťaznú vlnu.

 

Hlavná karta

 

David Kozma vs Bojan Veličkovič

Karol Ryšavý vs Losene Keita

Christian Eckerlin vs Ioannis Palaiologos

Matej Kuzník vs Krisztián Simon

Al Matavao vs Pavel Salčák

 

Prelims karta

 

Marek Bartl vs Jan Široký

Marcin Naruszczka vs Jakub Běle

Jan Malach vs Arda Adas

Daniel Dittrich vs Thomas Narmo

Artur Karavajev vs Omar Santana

 

Free prelims

 

Roman Paulus vs Peter Gabal



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies