Serie A: Juventus si poradil s nováčikom, Atalanta sa pohrala s Benátkami

NETKY.SK • 1 December 2021, 11:03 • 2 min
Serie A: Juventus si poradil s nováčikom, Atalanta sa pohrala s Benátkami

TALIANSKO – Stará dáma si v utorkovom zápase poradila na ihrisku nováčika Salernitany 2:0. Atalanta hostila na domácej pôde druhého nováčika z Benátok.

slovakia

left justify in out

Dybala s Moratom zariadili výhru Juventusu

Zverenci Maxa Allegriho sa v tohtoročnej sezóne nevedia dostať do hernej pohody a po víkendovej prehre s Atalantou potrebovala stará dáma dobrý výsledok. Salernitana sa v nováčikovskej sezóne poriadne trápi a doposiaľ figuruje na poslednom mieste Serie A. 

 

Juventus bol od začiatku lepším tímom a jednoznačne diktoval hru. O úvodný gól sa postaral Paulo Dybala, ktorý po narážačke s Kuliševskim nádherne trafil spoza šestnástky. V 28. minúte mohol skórovať Chiellini, no jeho gól bol systémom VAR označený ako neplatný. 

 

V druhom polčase sa Salernitana dostala k ojedinelej šanci, center sa dostal až k Ranierimu a mladý obranca orazítkoval žrď Szczesneho brány. Na 2:0 zvýšil v 70. minúte striedajúci Alváro Morata, ktorý sa najlepšie zorientoval pred bránou Salernitany. Na záverečných 3:0 mohol z penalty zvýšiť Dybala, no jeho penalta pripomenula slávnu penaltu Sergia Ramosa a skóre tak zostalo 2:0. 

 

 

Atalanta nastrieľala Benátkam 4 góly!

Gasperiniho tím dal ďalšiemu nováčikovi poriadnu lekciu. Benátkam sa v ich nováčikovskej sezóne darí o niečo lepšie ako Salernitane a pohybujú sa okolo 16. miesta v talianskej lige. O prvé dva góly domácich sa postaral vo veľmi dobrej forme hrajúci Mario Pašalič a po jeho zásahoch viedli domáci už 2:0.

 

V druhom polčase pridali domáci ešte dva presné zásahy, tretí gól skóroval defenzívny záložník Koopmeiners a na konečných 4:0 upravil svojím hetrikom Chorvát Pašalič.

 

 

Fiorentina si poradila so Sampdoriou

Fialkám sa v tejto sezóne náramne darí a figurujú na 6. miesto Serie A. Po cennom skalpe AC Milána zaváhali na pôde Empoli, no so Sampdoriou to bolo už o niečom inom. Síce sa Sampdoria dostala do rýchleho vedenia po presnom zásahu Gabbiadiniho. Fiorentinu inkasovaný gól nakopol a za 30 minút od inkasovaného gólu viedla 3:1. Vyrovnávajúci gól strelil Callejón, do vedenia dostal domácich Vlahovič a na 3:1 uzavrel v 45. minúte Sottil.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies