Orbán navštívil Rio za účelom propagácie Budapešti pre OH 2024

NETKY.SK • 20 August 2016, 12:08 • 2 min
Orbán navštívil Rio za účelom propagácie Budapešti pre OH 2024

RIO DE JANEIRO - Maďarský premiér Viktor Orbán využil návštevu olympijských hier v Riu de Janeiro na propagáciu kandidatúry Budapešti pre usporiadanie vrcholného podujatia v roku 2024, píše maďarská tlačová agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Budapešť potvrdila záujem o letnú olympiádu už dávnejšie. "Budapešť je vhodné mesto na takéto podujatie. Fanúšikovia tu vďaka efektívnemu rozvoju nájdu moderné prostredie 21. storočia," povedal Orbán v piatok večer v Maďarskom dome.


Maďarská metropola ponúka vo svojej kandidatúre 27 olympijských športovísk, ktoré sú rozdelené do dvoch základných pásiem. Ich maximálna vzdialenosť od centra mesta je šesť kilometrov.


"Celé hlavné mesto bude fungovať ako obrovský olympijský park. Hry budú veľkým športovým festivalom," dodal Orbán.


Okrem Budapešti sú v hre o OH 2024 aj Los Angeles či Paríž. O tom, ktoré mesto napokon usporiada vrcholné podujatie, rozhodne Medzinárodný olympijský výbor v septembri 2017.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies