Orange by mohol získať akcie televíznej stanice TF1

NETKY.SK • 30 December 2015, 08:52 • 2 min
Orange by mohol získať akcie televíznej stanice TF1

PARÍŽ - Spoločnosť Orange by mohla kúpiť 10 % akcií najväčšej francúzskej komerčnej televíznej stanice TF1.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom noviny Le Canard Enchaine s tým, že je to súčasť rozhovorov medzi spoločnosťou Orange a vlastníkom stanice, spoločnosťou Bouygues. O tom, že Orange rokuje o dokúpení telekomunikačných a mediálnych aktív od spoločnosti Bouygues, informovala skôr tento mesiac agentúra Bloomberg. Firma Bouygues však reagovala vyhlásením, že nemá v úmysle stiahnuť sa z telekomunikačného a televízneho trhu.


Spoločnosť Orange čiastočne vlastní francúzsky štát, ten má v držbe 23 % akcií firmy. Noviny Le Canard Enchaine informovali, že rozhovory medzi firmami Orange a Bouygues sprostredkoval úrad prezidenta. Noviny však neuviedli svoje zdroje. Obe firmy, prezidentský úrad a ministerstvo hospodárstva odmietli situáciu komentovať. Zdroj agentúry Reuters oboznámený so situáciou uviedol, že scenár, o ktorom noviny hovoria, je "úplne pritiahnutý za vlasy“.
Minister hospodárstva Emmanuel Macron skôr tento mesiac uviedol, že by mu v princípe nevadilo, keby sa telekomunikačný sektor zrevidoval zo štyroch hráčov na troch. Zdroj agentúry Reuters minulý mesiac uviedol, že šéf spoločnosti Orange Stéphane Richard spomínal nové kolo rokovaní so spoločnosťou Bouygues o budúcnosti jej telekomunikačnej divízie.


Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies