Koronavírus sa dostal na pražské Hradčany

NETKY.SK • 29 Júl 2020, 15:16 • 2 min
Koronavírus sa dostal na pražské Hradčany

PRAHA - U jedného z vojakov českej Hradnej stráže sa preukázalo koronavírusové ochorenie COVID-19. Do karantény umiestnili ďalších príslušníkov jednotky, ktorí sa stretli s nakazeným.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovších informácii s prezidentom Milošom Zemanom vojaci do kontaktu neprišli. Informoval o tom v stredu spravodajský webový portál Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Hradnej stráže Jiřího Havla.


Len sa vracal z dovolenky 

"Včera bol na koronavírus pozitívne testovaný jeden vojak. Všetci ostatní, ktorí sa s ním stretli, boli umiestnení do karantény a tiež otestovaní," uviedol hovorca, ktorý údaje o počte vojakov v karanténe nešpecifikoval, ale podľa jeho slov to činnosť Hradnej stráže neovplyvní. Správa o infikovanom členovi Hradnej stráže prichádza v čase, keď sa Zemanovi skončila dovolenka.

 

img

 

Podľa hovorcu nakazený vojak nepredstavuje pre hlavu štátu riziko. "Vojaci Hradnej stráže sa do blízkosti prezidenta dostávajú iba pri reprezentačných akciách. Nakazený vojak sa do blízkosti prezidenta republiky v uplynulej dobe nedostal," podotkol.

 

Koronavírus v ČR 

V Prahe sa v ostatných dňoch epidemiologická situácia nevyvíja dobre. Denný nárast prípadov nákazy tam bol v utorok najvyšší od začiatku epidémie - 101. Dovtedy najvyšší denný nárast - 99 prípadov - zaznamenali pražské laboratóriá 4. apríla.

 

img

 

Celkovo v utorok pribudlo v Česku 275 prípadov nákazy; je to druhé najvyššie číslo od júna. Počet aktuálne nakazených je v Česku 4083, uvádza spravodajská webstránka iDNES.cz. V nemocniciach je 108 ľudí s ochorením COVID-19, pričom 16 pacientov je vo vážnom stave.

 

Obavy aj kvôli veku 

Česká hlava štátu sa už nachádza v pokročilom veku. Je všeobecne známe, že seniori sa s tímto vírusom vysporadúvajú oveľa ťažšie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies