Optimalizácia nemocníc nie je pripravená na spustenie od roku 2024

NETKY.SK • 26 Október 2023, 12:45 • 2 min
Optimalizácia nemocníc nie je pripravená na spustenie od roku 2024

Optimalizácia siete nemocníc nie je podľa Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) pripravená na spustenie od začiatku roku 2024. Asociácia verí, že sa nájde dostatok politickej vôle a zákonom sa prijme jej odklad, v ideálnom prípade od 1. januára 2025.

slovakia

left justify in out

Prezident Asociácie nemocníc upozornil, že najskôr treba doriešiť cestovnú mapu pacienta, aby mal aj po zmenách bezpečnú zdravotnú starostlivosť. "Stále nevieme, aká bude nová sieť záchrannej zdravotnej služby a nové prepojenie záchrannej a dopravnej zdravotnej služby. Požadujeme aj novelizáciu vyhlášky ministerstva zdravotníctva (MZ) o prekladoch pacientov z pracoviska väčšej nemocnice do menšej a naopak," povedal šéf asociácie.

Pripomenul, že o zmenách musí rozhodnúť Národná rada (NR) SR. "To znamená, že na to budú len dva mesiace. V skrátenom legislatívnom konaní sa musí zákon a vyhláška upraviť tak, aby sa posunuli na neskoršie obdobie. Nie je pravda, že ak by došlo k odkladu, padá plán obnovy a odolnosti. Nehovoríme, že optimalizácia sa má zrušiť. My len hovoríme, že ju treba dokončiť a posunúť," zdôraznil Petko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS ASN, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies