Muž žil s telefónom v žalúdku pol roka! Zachránila ho operácia

NETKY.SK • 19 Október 2021, 10:57 • 2 min
Muž žil s telefónom v žalúdku pol roka! Zachránila ho operácia

Lekári zistili, že muž, ktorý sa sťažoval na bolesti brucha, má v žalúdku mobilný telefón. Najprv ho liečili na nezistené črevné ochorenie v univerzitnej nemocnici Aswan na juhu Egypta. Príčinu problémov zistili až na röntgene.

slovakia

left justify in out

Muž sa napokon priznal, že zariadenie prehltol pred pol rokom, ale príliš sa hanbil, než aby šiel do nemocnice. Dúfal, že ho dostane z tela prirodzenou cestou.

 

img

 

Toto bolo však iba zbožné želanie, ktoré sa nesplnilo. Musel ísť do nemocnice a absolvovať operáciu. 

 

Možno vás zaujme: Muž si vložil 20-centimetrového úhora do konečníka, aby vyzdravel! Čo nasledovalo?

 

Mohamed El-Dahshoury, predseda predstavenstva aswanských univerzitných nemocníc, uviedol, že podľa mediálneho výstupu Spojených arabských emirátov Gulf Today, išlo o vôbec prvý prípad, kedy pacient prehltol celý telefón .

 

img

 

Podobný prípad

Podobný prípad sa stal v kosovskej Prištine. Chirurgovia museli ošetriť 33-ročného muža, ktorému sa podarilo prehltnúť celý klasický telefón Nokia, bežne sa označuje ako "tehlový telefón“Lekár Skender Telaku dostal za úlohu bezpečne vybrať telefón mužovi zo žalúdka.

 

img

 

Telaku povedal po absolvovaní jednej z najbizarnejších operácií svojej kariéry pre miestne médiá: "Volali mi o pacientovi, ktorý prehltol predmet. Po skenovaní sme si všimli, že sa telefón rozdelil na tri časti. Zo všetkých nás najviac znepokojovala batéria, pretože mohla potenciálne explodovať v mužovom žalúdku."

 

Prečítajte si: Zaujímavá záhada na pobreží Kanady!

 

Doktor Telaku a jeho tím použili kameru na lokalizáciu miesta telefónu. Strávili dve hodiny jeho vyberaním rovnakou cestou, ako sa tam dostal – ústami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies