Oprava výtlkov na cestách I. triedy bude stáť 3,8 milióna

NETKY.SK • 7 November 2014, 11:51 • 2 min
Oprava výtlkov na cestách I. triedy bude stáť 3,8 milióna

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) zaplatí za opravy vozoviek ciest I. triedy počas troch rokov 3,792 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Práce vykonajú v rôznych regiónoch dve vybrané firmy špeciálnymi zariadeniami dýzovou metódou, čiže studenou technológiou pod tlakom. Pôvodná predpokladaná cena prác bola 3,242 mil. eur bez dane, čiže 3,891 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z výsledku obstarávania podlimitnej zákazky, rozdelenej na štyri časti, firma DOPRA - VIA, a.s. Bratislava opraví chyby na cestách v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji za 898,56 tis. eur vrátane dane. Firma Bitunova, spol. s r.o. Zvolen vykoná vysprávky porušených vozoviek v ostatných krajoch - v Banskobystrickom za 427,5 tis. eur, v Žilinskom a Trenčianskom za 1,094 mil. eur a v Košickom a Prešovskom kraji za 1,371 mil. eur vrátane dane. 

 

Cestári zároveň plánujú zrekonštruovať priesečnú križovatku ciest I/67 a II/526 v Rožňave na okružnú križovatku. Cestná premávka na nej bude vedená jednosmerným objazdom okolo stredového ostrovčeka. Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, predpokladaná cena prác plánovaných zhruba na deväť mesiacov je 1,2 mil. eur bez dane. "Na ceste I/67 sa zriadi pruh pre odbočenie v smere od cesty I/50 do centra a v smere od Dobšinej do Brzotína. Na ceste II/526 sa zriadi pruh pre odbočenie v smere od Brzotína na cestu I/50." oznámila SSC. Lehota na otváranie ponúk je 5. decembra a investícia bude financovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Doprava 2007 - 2013. 

 

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach. 

 

Spoločnosť DOPRA - VIA, a.s. bola založená v auguste 1990 a má základné imanie 581 tis. eur. Vyrába asfaltové emulzie, emulzné mikrokoberce, nátery a postreky, vykonáva údržbu a opravuje výtlky na cestách, poskytuje poradenstvo pri obnove a opravách vozoviek. 

 

Firma Bitunova, spol. s r.o. bola založená v júli 1992 a má základné imanie 1,195 mil. eur. Vykonáva opravy porúch vozoviek tryskovou metódou, najmä trhliny, výtlky a nerovnosti, ako aj súvislú údržbu a opravy pozemných komunikácií postrekmi, nátermi a mikrokobercovými úpravami. Vyrába rôzne druhy asfaltových emulzií a obaľované asfaltované zmesi za studena. Spoločníkmi firmy sú rakúska spoločnosť Bau Holding Beteiligungs AG, Spittal and der Drau s vkladom 796,66 tis. eur a KSR - Kameňolomy SR, s.r.o. Zvolen s vkladom 398,33 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies