Opozičný líder Vitalij Kličko plánuje kandidovať na post prezidenta Ukrajiny

NETKY.SK • 13 December 2013, 07:46 • 2 min
Opozičný líder Vitalij Kličko plánuje kandidovať na post prezidenta Ukrajiny

BERLÍN/KYJEV - Ukrajinský opozičný líder Vitalij Kličko ohlásil svoje plány kandidovať na post prezidenta, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kličko zverejnil svoje plány kandidovať na post hlavy štátu svojej krajiny vo štvrtok vo večerných hodinách v naživo odvysielanom rozhovore pre nemeckú televíznu stanicu ARD z ukrajinského hlavného mesta Kyjev.      

 

"Budem sa uchádzať o úrad," vyhlásil vodca ukrajinskej opozičnej strany UDAR a majster sveta v boxe ešte pred svojím plánovaným prejavom pre demonštrantov zhromaždených na kyjevskom Námestí nezávislosti.

Kličko dodal, že jeho hlavným cieľom vo funkcii prezidenta bude vytvorenie nových pracovných miest a sociálnych záruk, ako aj eliminovanie korupcie. Prezidentské voľby by sa na Ukrajine mali konať v roku 2015, pripomína DPA.

Masové demonštrácie na Ukrajine prišli po novembrovom rozhodnutí vlády upustiť od dlho očakávanej dohody o asociácii a obchode s Európskou úniou v prospech bližších vzťahov s Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies