Opozičné strany bránia Kisku pred Ficovými obvineniami

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 13:55 • 2 min
Opozičné strany bránia Kisku pred Ficovými obvineniami

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta Robert Fico dnes opätovne nezmyselne zaútočil na prezidentského kandidáta Andreja Kisku a vnáša do spoločnosti ďalší konflikt, tvrdí strana SDKÚ-DS. Podľa nej Fico opäť raz ukázal, ako si predstavuje nekonfrontačnú kampaň plnú vízií a ponuky pre občanov.

slovakia

left justify in out

"Ak chce Robert Fico spochybňovať kontakty niekoho iného, mal by sa pozrieť na svoje – doteraz nevyjasnil, čo robil v konšpiračnom byte, doteraz neobjasnil nahrávku s hlasom podobným Ficovmu, kde hovoril o čiernych peniazoch," píše sa v stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytla tlačová služba SDKÚ-DS. Nebezpečné podľa strany môžu byť aj jeho kontakty vo svete – "návšteva krvavého diktátora Kaddáfiho v Líbyi, návštevy recepcií ambasády totalitného režimu na Kube". 

 

Predseda KDH Ján Figeľ považuje uistenie Andreja Kisku, že nie je scientológom, za podstatné. Ako povedal dnes na tlačovej besede, KDH nepodporuje monopol jednej strany, ale občianskeho kandidáta. Od Kisku však očakávajú, že bude podporovať a osvojí si viaceré ich programové ciele, napríklad ukotvenie definície manželstva do ústavy, zlepšenie stavu slovenskej justície na ústavnej úrovni či zrušenie Mečiarových amnestií. 

 

Robert Fico dnes na tlačovej konferencii vyhlásil, že jeho protikandidát v druhom kole voľby prezidenta Andrej Kiska má blízko k scientologickej cirkvi, ktorú Fico označil za sektu a bezpečnostné riziko. Dokladoval to tým, že Kiska vydal knihu vo vydavateľstve, zúčastnil sa na konferenciách či diskusiách a iných akciách, na ktorých sa podieľali alebo sa na nich zúčastnili scientológovia. Kiska reagoval na Ficove vyhlásenia tým, že nie je scientológ a že všetky obvinenia vyvrátil. Bezpečnostné riziko je podľa Kisku práve premiér. Podľa neho Fico pokračuje v urážkach, lebo sa bojí prehry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies