Olympique Lyon sa považuje za obeť agresívnych fanúšikov Besiktasu Istanbul

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 18:57 • 2 min
Olympique Lyon sa považuje za obeť agresívnych fanúšikov Besiktasu Istanbul

LYON - Francúzsky klub Olympique Lyon čelí hrozbe sankcií od Európskej futbalovej únie (UEFA) za vyčíňanie hosťujúcich fanúšikov pred štvrtkovým zápasom štvrťfinále Európskej ligy s Besiktasom Istanbul.

slovakia

left justify in out

Z bezpečnostných dôvodov museli dokonca vpustiť divákov na hraciu plochu po tom, čo priaznivci hostí na tribúne odpálili pyrotechniku. Začiatok stretnutia napokon odložili o 45 minút na 21.50 h.

Francúzi však odmietajú prevziať plnú zodpovednosť za nezvládnutie organizácie a vykreslili sa ako obeť agresie tureckých priaznivcov.

 

"Nesieme iba časť viny. V prvom rade sme obete súperových výtržníkov," povedal právny zástupca francúzskeho klubu Vincent Ponsot. Podľa šéfky bezpečnosti Annie Saladinovej pôvodcami nepokojov bolo asi 50 zahraničných fanúšikov, ktorým sa podarilo preniknúť na štadión napriek prísnym bezpečnostným opatreniam. "Dokonca ani 700 príslušníkov polície im nedokázalo zabrániť vo vstupe. Boli tak odhodlaní, že napokon dosiahli svoje," uviedla Saladinová. 

Lyon v úvodnom dueli zvíťazil 2:1, no v odvete sa pravdepodobne nebude môcť spoľahnúť na podporu svojich priaznivcov. "Našim fanúšikom už zakázali cestu do Istanbulu, čo považujem za nefér a nelogické. Neviem, čo by bolo dobrým riešením, či hrať bez divákov alebo na neutrálnej pôde. Bolo by však veľmi nebezpečné nastúpiť pred ľudmi, akí úradovali v Lyone," poznamenal riaditeľ "Les Gones" Jean-Michel Aulas, ktorý vyzval UEFA na vyvodenie dôsledkov a tvrdých sankcii pre Besiktas Istanbul.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies