Ole Gunnar Solskjaer skončil na lavičke Manchesteru United

NETKY.SK • 21 November 2021, 13:53 • 2 min
Ole Gunnar Solskjaer skončil na lavičke Manchesteru United

MANCHESTER – Nórsky kormidelník Ole Gunnar Solskjaer už nie je trénerom Manchesteru United. Anglickému veľkoklubu s ním došla trpezlivosť po včerajšom výbuchu s Watfordom 1:4.

slovakia

left justify in out

Pozícia Solskjaera bola už niekoľko týždňov v ohrození a o jeho odvolaní sa hovorilo od debaklu s Liverpoolom 0:5 na konci októbra, po ktorom sa červení diabli nedokázali spamätať a pravidelne strácali body v domácej súťaži a Lige majstrov. Včerajší súboj 12. kola Premier League s Watfordom mal pre hostí katastrofálny priebeh a po štvorgólovom výprasku od outsidera sa majitelia klubu rozhodli pre zmenu trénera. O konečnom rozhodnutí diskutovali podľa anglických médií päť hodín.

 

 

Problémom pre United je teraz fakt, že na trhu nie je dostupných veľa alternatív. Naposledy sa hovorilo o Antoniovi Contem, ktorý napokon súhlasil s ponukou od londýnskeho Tottenhamu a United tak preváhali jedinečnú príležitosť zaviazať si jedného z najrešpektovanejších trénerov na svete.

 

 

Rodina amerických podnikateľov Glazerovcov, ktorá manchesterský veľkoklub vlastní, by rada presvedčila bývalého lodivoda Realu Madrid Zinedina Zidana, francúzsky kouč sa však v minulosti viackrát nechal počuť, že ho trénovanie v Premier League príliš neláka. Zidane v lete čakal na ponuku od Juventusu, ktorý sa rozhodol uprednostniť návrat Massimilliana Allegriho a momentálne je bez práce.

 

 

Vo futbalových kuloároch sa spomína aj meno Erika ten Haga, v súčasnosti pôsobiaceho v Ajaxe Amsterdam, s ktorým získal dva tituly v holandskej najvyššej súťaži a v roku 2019 dostal klub do semifinále Ligy majstrov. Mužstvo dočasne prevezme doterajší asistent Michael Carrick, ktorý absolvuje premiéru v utorkovom zápase milionárskej súťaže proti Villarealu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies