Oktagon 29: Buchinger bojuje so zranením, jeho sen o treťom titule sa rozplynul

NETKY.SK • 24 November 2021, 14:13 • 2 min
Oktagon 29: Buchinger bojuje so zranením, jeho sen o treťom titule sa rozplynul

BRNO – O veľmi nepríjemné správy sa so svojimi fanúšikmi podelil MMA zápasník Ivan Buchinger. Držiteľ titulov v dvoch váhových kategóriách organizácie Oktagon MMA musel len jedenásť dní pred zápasom o opasok vo welterovej váhe svoju účasť na turnaji s poradovým číslom 29 zrušiť. Dôvodom je zranenie.

slovakia

left justify in out

“Niekedy stačí iba sekunda a prepíše všetky plány a prípravy. Bola to nešťastná náhoda na tréningu, ktorá sa skončila  nepríjemným zranením. Dúfal som, že to nebude také vážne, stačí pár dní a môžem pokračovať. Tešil som sa na zápas, dal som do toho všetko, a tak strašne som si veril, že to dokážem. Možno práve to sa mi vypomstilo, neviem,“ prezradil Buchinger, ktorý si brúsil zuby na šampióna Davida Kozmu.

 

 

„Zajtra ma čaká operácia, ale dúfam, že ako doteraz sa rýchlo zregenerujem. Čaká ma dlhá cesta, ale ja sa nevzdávam. Ondřej Novotný dnes povedal, že sa zatvorilo okno a možno sa už nikdy neotvorí. Áno bol som tak blízko, ale verím, že to okno ešte otvorím, prepíšem históriu a s čistým svedomím môžem potom už ukončiť svoju kariéru,“ napísal včera na sociálne siete.

 

 

„Ďakujem vám všetkým, ktorí mi píšete a povzbudzujete ma. Po operácii sa k vám prihlásim. Viem, že je to len jedna z prekážok, ktorú nám život prináša do cesty, ale na čo iné sú tie prekážky, ako na to aby sme ich zdolávali. Vrátim sa ešte silnejší a sľubujem, že vám ešte spravím pekné zápasy.“

 

 

Promotéri Oktagonu zareagovali okamžite a Kozma bude svoj opasok obhajovať proti Bojanovi Veličkovičovi, ktorý mal pôvodne bojovať s Matém Kértézsom. Maďarský zápasník sa však taktiež zranil a svoju účasť na turnaji musel zrušiť. „Bojan je ťažším súperom kvôli tomu, že je väčší a je to klasická sedemdesiat sedmička. Ivan je 66 a 70, takže z tohto hľadiska som ho bral ako ľahšieho súpera, hoci to tak napokon byť nemuselo. Bojana ale vnímam ako náročnejšieho vyzývateľa s ohľadom na váhu a výškovú prevahu,“ nechal sa počuť Kozma.

 

 

Medzi uchádzačmi o titulový zápas vo welterovej váhe je aj veterán Petr „Monster“ Kníže, a tak nie je jasné, či slovenský bojovník niekedy dostane šancu zabojovať o tretí opasok. Promotér Novotný sa totiž nechal počuť, že jednou z povinností Buchingera bude obhajovanie opaskov v perovej a ľahkej váhe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies