Okolo Zeme preletel malý asteroid

NETKY.SK • 8 September 2014, 10:04 • 2 min
Okolo Zeme preletel malý asteroid

BRATISLAVA - V nedeľu večer stredoeurópskeho letného času (SELČ) preletel vo vzdialenosti približne 39 900 kilometrov od Zeme malý asteroid s priemerom 10 až 32 metrov. Asteroid s názvom 2014 RC bol k Zemi najbližšie o 20:18 SELČ, keď preletel nad Novým Zélandom.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli predstavitelia amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA), asteroid síce nepredstavoval pre Zem žiadne bezpečnostné riziko, jeho prelet však môže mať súvislosť s meteoroidom, ktorý v noci zo soboty na nedeľu dopadol neďaleko letiska v nikaragujskom hlavnom meste Managua. Objekt spôsobil explóziu a slabé zemetrasenie, pričom po ňom zostal dvanásť metrov široký a päť metrov hlboký kráter. "Je možné, že to má súvislosť s preletom asteroidu 2014 RC, pretože to nie je nič nezvyčajné. Musíme ho však bližšie preskúmať, pretože to mohla byť aj skala alebo kus ľadu," uviedol miestny vulkanológ Humberto Garcia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies