Okolo Slovenska: Úvodnú etapu vyhral Groves, Sagan skončil desiaty

NETKY.SK • 16 September 2021, 07:49 • 2 min
Okolo Slovenska: Úvodnú etapu vyhral Groves, Sagan skončil desiaty

KOŠICE – Cyklistické preteky Okolo Slovenska sú v plnom prúde, slávnostný prológ prekvapivo vyhral Austrálčan Groves. Naše želiezko v ohni Peter Sagan skončil 10.

slovakia

left justify in out

Prológ v nádherných Košiciach

V stredu na Hlavnom námestii v Košiciach absolvovali cyklisti tímovú prezentáciu, po prezentácii nasledoval krátky prológ. Prológ mal dĺžku iba 1 600 metrov. Profilovo bola trasa rovinatá a ani z technického hľadiska nebola vôbec náročná. 

 

Takýto úvod znamenal klasicky veľmi malé rozostupy vo výsledkovej listine, všetkým favoritom vyfúkol prvenstvo Austrálčan Kaden Groves z tímu BikeExchange, 22-ročný cyklista zvládol trať za jednu minútu a 50 sekúnd, prevzal žltý dres a pripísal si jedno z jeho najväčších víťazstiev kariéry. 

 

 

Striebornú priečku obsadil Jannik Steimle z Deceunincku – Quick-Step, ktorý v cieli stratil na víťaza iba 3 desatiny sekundy. Jannik je víťazom minuloročných pretekov a na pódiu sa obliekol do zeleného dresu. 

 

Posledné miesto na stupňoch víťazov uzavrel Poliak Marceli Boguslawski z HRE Mazowsze Serce Polski. Zo Slovákov sa najlepšie umiestnil Peter Sagan, ktorý figuruje na desiatom mieste. Slovenská legenda stratila na víťaza dve sekundy.

 

 

 

Prvú etapu Okolo Slovenska odjazdia v Košiciach. Štart aj finiš sa uskutoční na Rooseveltovej ulici pred hotelom Double Tree by Hilton. Na pretekárov bude na tejto etape čakať 5 vrchárských prémií.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies