Oklamčák, Andrásy, Fischer, Molnárová a ďalšie osobnosti boli súčasťou slovenskej delegácie v Gruzínsku

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 09:42 • 2 min
Oklamčák, Andrásy, Fischer, Molnárová a ďalšie osobnosti boli súčasťou slovenskej delegácie v Gruzínsku

TBILISI - Známy odborník na ženskú krásu a prezident Československého Leva Jozef Oklamčák spolu s honorárnym konzulom Gruzínska na Slovensku Nodarim Giorgadzem po veľmi náročnom rozhodovaní vybrali slovenskú delegáciu 35 osobností z oblasti kultúry, vedy, umenia, športu, médií a zástupcov z parlamentu, miestnych úradov a podnikateľskej sféry, ktorá navštívila nedávno Gruzínsko v rámci projektu „Ako sa lepšie spoznať“.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

A keďže pri výbere bol aj Jozef Oklamčák, tak v delegácii okrem iných nechýbali ani členovia jeho zoskupenia osobností Československý Lev humorista Oliver Andrásy, kardiochirurg Viliam Fischer, speváčka Marcela Molnárová, neurochirurg Robert Illeš, fotograf Pavol Harum, či bývalý stolnotenisový reprezentant a tréner, neskôr poradca prezidenta Rudolfa Schustera Miroslav Marek.

 

Návšteva sa uskutočnila pri príležitosti 100. výročia nezávislosti Gruzínska, 25. výročia podpísania diplomatických vzťahov medzi Gruzínskom a Slovenskom a 40. výročia gruzínsko-slovenského filmu „Racha, láska moja“, ktorý rozpráva o histórii Gruzíncov a Slovákov.

 

Cesta do Gruzínska sa uskutočnila na základe pozvania honorárneho konzula Gruzínska na Slovensku Nodari Giorgadzeho, ktorý celú túto cestu aj financoval.

 

Slovenská delegácia navštívila a spoznala mestá Tbilisi, Gori,  Borjomi, unikátne historické pamiatky, región Kacheti, známy svojou výrobou vína, zoznámila sa s gruzínskou históriou, architektúrou, kultúrou, umením, folklórom, gruzínskou gastronómiou, turistikou a spoznávala ekonomický potenciál Gruzínska.

 

Ako sme sa dozvedeli od Jozefa Oklamčáka, do kráľovskej rodiny  Československého Leva boli v Tbilisi boli prijatí aj štyria noví členovia, zubná lekárka Henrieta Tomášová, šéfredaktorka Plus jeden deň Ivana Mandáková, generálny riaditeľ Lúčnice Martin Turner a honorárny konzul Gruzínska na Slovensku Nodari Giorgadze.

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies