Ofenzíva džihádistov z Islamského štátu v sýrskej provincii Rakka

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 15:05 • 2 min
Ofenzíva džihádistov z Islamského štátu v sýrskej provincii Rakka

BEJRÚT - Najmenej 85 vojakov sýrskej vládnej armády zabili v posledných dvoch dňoch extrémistickí džihádisti v provincii Rakka na severovýchode Sýrie, informovalo dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR).

slovakia

left justify in out

Podľa údajov tejto proopozičnej skupiny zostáva okrem toho neznámy aj osud ďalších 200 vojakov v regióne, píše agentúra DPA.
      

Bojovníci z teroristickej organizácie Islamský štát takisto hromadne popravili a odťali hlavy príslušníkom armádnych jednotiek, ktorí chceli z Rakky utiecť, dopĺňa SOHR, ľudskoprávna inštitúcia sídliaca v Británii.
     

Na webových stránkach džihádistov sú zavesené fotografie - podľa popisov pod nimi - mŕtvych tiel vojakov sýrskeho režimu, pohodených po uliciach.
      

V násilnostiach za zmonitorované dva dni prišlo o život tiež 28 islamistických vzbúrencov, tvrdí centrum pre ľudské práva.
      

Islamský štát, donedávna známy pod názvom Islamský štát v Iraku a Levante, v piatok uviedol, že obsadil dôležitú vojenskú základňu na okraji provincie Rakka, čím táto radikálna moslimská skupina zväčšila územie svojho pôsobenia v tejto oblasti.
      

Sýrske štátne médiá sa k údajnému počtu mŕtvych vojakov vládnej armády konkrétne nevyjadrili, poznamenáva DPA.
      

Minulý mesiac Islamský štát - odštiepenská frakcia al-Káidy - verejne vyhlásila, že na území, ktoré ovláda v Sýrii a susednom Iraku, založila islamský kalifát. To zvýšilo medzinárodné obavy zo vzniku regionálnej enklávy militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies