OECD zhoršila prognózu rastu svetovej ekonomiky

NETKY.SK • 18 Február 2016, 14:02 • 2 min
OECD zhoršila prognózu rastu svetovej ekonomiky

PARÍŽ - Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) zhoršila prognózu rastu globálnej ekonomiky v tomto roku na 3 %.

slovakia

left justify in out

OECD tak zrevidovala novembrovú prognózu, ktorá predpokladala rast na úrovni 3,3 %. To znamená, že hospodársky rast svetovej ekonomiky nebude vyšší ako v roku 2015, kedy bolo jeho tempo najpomalšie za uplynulých päť rokov. Obchod, investície, aj rast miezd zostanú príliš slabé, uviedla OECD. Zároveň vyzvala svetových lídrov, aby urýchlene stimulovali ekonomický rast.

 

Americká ekonomika by v tomto roku podľa OECD mala posilniť o 2 % a v roku 2017 o 2,2 %. Ekonomika eurozóny by v tomto roku mala vzrásť o 1,4 % a v budúcom roku o 1,7 %. Čínske hospodárstvo by si v tomto roku malo pripísať rast na úrovni 6,5 % a v roku 2017 vo výške 6,2 %. Nemecká ekonomika by v tomto roku mala zaznamenať rast na úrovni 1,3 %, v roku 2017 to podľa OECD bude 1,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies