Odvolací súd obmedzil Trumpov cestovný zákaz

NETKY.SK • 8 September 2017, 15:09 • 2 min
Odvolací súd obmedzil Trumpov cestovný zákaz

SEATTLE — Cestovný zákaz amerického prezidenta Donalda Trumpa utrpel ďalšiu legislatívnu ranu.

slovakia

left justify in out

Federálny odvolací súd v Seattli vo štvrtok rozhodol, že starým rodičom, bratrancom, tetám a ďalším blízkym príbuzným ľudí žijúcich v Spojených štátoch nesmie byť zakázané pricestovať do krajiny.

 

Potvrdil tak verdikt súdu nižšej inštancie na Havaji, ktorý výrazne rozšíril zoznam príbuzných, pre ktorých zákaz platiť nebude. Rozhodnutie vstúpi do platnosti do piatich dní. Ministerstvo spravodlivosti už avizovalo, že sa voči nemu odvolá.

Súčasný zákaz vstupu do USA sa týka občanov Sýrie, Sudánu, Somálska, Líbye, Iránu a Jemenu. Výnimky platili iba pre najbližších príbuzných ľudí žijúcich v Spojených štátoch, pod ktorými Trumpova administratíva rozumie rodičov, manželov, deti či súrodencov.

 

Pôvodná verzia Trumpovho protiimigračného zákona, zverejnená v januári, vyvolala masové protesty na letiskách a sériu súdnych žalôb. Najvyšší súd USA legislatívu stále skúma, pričom v júni predbežne povolil platnosť zmiernenej verzie zákona.

 

Trump sa svojím protiimigračným zákonom pokúša obmedziť prisťahovalectvo do USA a "bojovať proti terorizmu".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies