Odporkyňa radarov Marine Le Penová prišla o vodičský preukaz aj o mačku

NETKY.SK • 2 Október 2014, 14:29 • 2 min
Odporkyňa radarov Marine Le Penová prišla o vodičský preukaz aj o mačku

PARÍŽ - Predsedníčka francúzskeho Národného frontu Marine Le Penová prišla doživotne o vodičský preukaz, keďže sa v minulosti dopustila viacerých dopravných priestupkov vrátane prekročenia rýchlosti a jazdy na červenú. Všetku vinu však teraz zvaľuje na svojho osobného šoféra - tvrdí, že prebrala priestupky na seba, aby neprišiel o prácu.

slovakia

left justify in out

Kauze sa venuje najnovšie vydanie magazínu Le Canard enchainé, ktorý spresnil, že dopravná polícia postupne - po viacerých prehreškoch - Le Penovej odobrala všetkých 12 bodov. 
     

Magazín v tejto súvislosti uvádza, že šéfka francúzskych nacionalistov prišla o body aj za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. Le Canard enchainé čitateľom ironicky pripomína, že Le Penová je pritom veľkou zástankyňou odstránenia policajných radarov z francúzskych ciest, pretože takto získané pokuty považuje za dodatočnú daň "prezlečenú za boj za záchranu ľudských životov".
     

Na otázku denníka Le Figaro Le Penová potvrdila, že skutočne už nie je držiteľkou vodičského oprávnenia, ale vysvetlila, že jej vytýkané dopravné priestupky "v skutočnosti" nespáchala ona, ale vodič, ktorého si najala na šoférovanie svojho vlastného súkromného automobilu.
     

Francúzske médiá však upozorňujú aj na ďalší vývoj kauzy: Le Penová totiž v januári roku 2013 súdnou cestou napadla oprávnenosť anulovania svojho vodičského oprávnenia. So žiadosťou o zastupovanie sa obrátila na parížsku advokátsku kanceláriu Dufour et Associés, ktoré sa špecializuje na dopravné a cestné právo. 
     

Podľa magazínu Le Canard enchainé však Le Penová advokátskej kancelárii za jej služby nezaplatila. Advokáti sa preto obrátili na prezidenta advokátskej komory v Paríži, aby vymáhal ich honorár vo výške 3000 eur.
     

V komuniké, ktoré Le Penová médiám poskytla v stredu, sa uvádza, že advokáti, na ktorých sa obrátila, už nemajú spoločnú firmu, a preto "nevedela, komu zaplatiť". Predseda parížskej advokátskej komory vyriešil túto dilemu za ňu, jasne určil prijímateľa honoráru, takže Le Penová teraz podľa vlastných slov vie, "kto má nárok na odmenu". 
     

Akoby toho nebolo dosť, v živote Marine Le Penovej došlo k ešte jednej závažnej zmene: rozhodla sa totiž odsťahovať z rodinného sídla Montretout v Saint-Cloud v departemente Hauts-de-Seine, kde žila spolu s otcom Jeanom-Marie Le Penom, ktorý obýva hlavnú budovu, zatiaľ čo Marine menšiu usadlosť na pozemku. 
     

Podľa bulvárneho magazínu Closer sťahovanie nesúvisí s medializovaným napätím vo vzťahoch medzi otcom a dcérou - dôvodom Le Penovej presunu do La Celle-Saint-Cloud v Yvelines bola domáca tragédia, keď doberman jej otca zabil jej bengálsku mačku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies