Odpočívadlo na úseku Vážskej cyklomagistrály je terčom vandalov

NETKY.SK • 10 August 2023, 14:12 • 2 min
Odpočívadlo na úseku Vážskej cyklomagistrály je terčom vandalov

Piešťany-Dielo slúžiace cyklistom neustále ničené

slovakia

left justify in out

Športovanie má človeku prinášať nielen zdravotné benefity i radosť. Vyznávači dvoch kolies sa často radi vyberajú na cyklotúry a zdolávajú kilometre. Slúžia im na to cyklotrasy, ktoré sú už samozrejmosťou vo viacerých obciach aj mestách. Aj v Piešťanoch vybudovali odpočívadlo pre cyklistov, športovcov aj okoloidúcich. Nedávno sa stalo terčom vandalov. 

 

Odpočívadlo na novom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Piešťanmi a Hornou Stredou sa opakovane stáva terčom vandalov. Krátko po otvorení trasy v máji 2022 tam zmizol solárny panel a vandali poškodili aj elektroinštaláciu. V uplynulých dňoch zničili cykloservisný stojan. Informuje o tom mesto Piešťany na svojom webe. Zámerom investora Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bolo na 3,6 kilometra dlhej trase vybudovať zelené miesto, kde by sa cyklisti, bežci, korčuliari mohli zastaviť. Benefitom odpočívadla bola solárna nabíjačka na mobil alebo elektrobicykel. 

Samotné odpočívadlo dopĺňali cyklostojany, veľkoplošná mapa a cykloservisný stojan. "Prvé poškodenie odpočívadla riešil investor a bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," uvádza Martin Ričány, referent pre komunikáciu piešťanskej radnice. Cykloservisný stojan bol osadený v auguste minulého roka. Slovenskému cykloklubu môže verejnosť oznámiť akékoľvek informácie o vandalskom čine.

 

Stojan slúži cykloturistom, aby v prípade potreby zvládli opraviť drobné poruchy a neočakávané problémy. K dispozícii býva okrem pumpy aj náradie na základnú opravu bicykla. Celková výška nákladov na výstavbu cyklotrasy bola 490 000 eur. TTSK na jeho spolufinancovanie získal nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies