Odlev kapitálu z Ruska dosiahol za štyri mesiace roka 42 mld. USD

NETKY.SK • 16 Máj 2012, 11:27 • 2 min
Odlev kapitálu z Ruska dosiahol za štyri mesiace roka 42 mld. USD

Odlev kapitálu z Ruska dosiahol za štyri mesiace roka 42 mld. USD - Svet Čistý odlev kapitálu z Ruska dosiahol za prvé štyri mesiace tohto roka 42 miliárd USD (32,70 miliardy eur).

slovakia

left justify in out

img

Čistý odlev kapitálu z Ruska dosiahol za prvé štyri mesiace tohto roka 42 miliárd USD (32,70 miliardy eur). Oznámil to dnes na pôde ruského parlamentu guvernér ruskej centrálnej banky Sergej Ignatiev. Ako dôvod uviedol slabú dôveru investorov v ruskú ekonomiku.

Problém s odlevom kapitálu sa tak zatiaľ ruskej vláde nedarí riešiť. Za minulý rok dosiahol čistý odlev 84 miliárd USD a vláda sľúbila, že tento rok sa objem zníži.

Podľa analytikov sťahujú peniaze z Ruska najmä preto, že prestávajú veriť, že Rusko zrealizuje ekonomické reformy, ktoré nevyhnutne potrebuje na pokračovanie rastu. Ten dosiahol za minulý rok 4,3 % a za 1. kvartál tohto roka medziročne 4,9 %. Podľa poslanca za Komunistickú stranu Borisa Kašina situáciu zhoršuje aj rastúca nespokojnosť verejnosti s vedením štátu, ktorá odlev kapitálu urýchľuje.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies