Z dôvodu zákazu vychádzania sa v Bratislave predĺžia intervaly električiek

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 10:43 • 2 min
Z dôvodu zákazu vychádzania sa v Bratislave predĺžia intervaly električiek

BRATISLAVA - Intervaly večerných jázd električiek v Bratislave z dôvodu zákazu vychádzania budú dlhšie.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Ľubica Melcerová. „Z dôvodu zákazu vychádzania po 20:00 budú električky aj linka 95 premávať v zredukovanom intervale. Linky, ktoré nepremávali cez jarné prázdniny sa neobnovia," uviedla hovorkyňa.

 

img

 

Od začiatku jarných prázdnin nepremávalo šesť menej vyťažených liniek bratislavskej MHD s číslami 7, 94, 191, 192, 196 a 208.

 

„Z dôvodu zníženej mobility a avizovaných úsporných opatrení sa ich premávka nateraz neobnoví," doplnila.

Od pondelka (8. marca) príde k zmene na všetkých električkových linkách. „Z dôvodu nariadenia vlády o zákaze vychádzania po 20:00 budú premávať s dvojnásobným intervalom, t. j. namiesto sedem až osemminútového intervalu budú jazdiť každých 15 minút," spresnila hovorkyňa s tým, že zmena večerného intervalu rovnakým spôsobom ovplyvní aj autobusovú linku 95, ktorá nadväzuje na električku linky 3.

 

img

Výpadok tržieb v DPB aj naďalej narastá. „Po najkritickejšom mesiaci januári 2021, keď bol výpadok 2,5 milióna eur, sa situácia nelepší. Vo februári zaznamenal DPB výpadok tržieb vo výške ďalších dvoch miliónov, spolu je to od marca už hrozivých 23 miliónov eur," uzavrela hovorkyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona