Odhalenie novej sošky ceny Krištáľové krídlo

NETKY.SK • 14 September 2019, 12:0 • 2 min
Odhalenie novej sošky ceny Krištáľové krídlo

23. ročník Krištálového krídla prinesie veľa noviniek. Už po tretíkrát dostala soška nový šat, novinkou je aj kniha v edícií laureátov.

slovakia

left justify in out

Krištáľové krídlo je každoročne udeľované ocenenie osobnostiam na Slovensku, ktoré dosiahli vo svojom odvetví mimoriadnej odbornosti a úspechu. Ocenenie je udeľované v rôznych odvetviach spoločenského, kultúrneho, hospodárskeho a verejného života.

 

Tento rok prebehne 23. ročník udeľovania tejto prestížnej ceny a organizátori si pripravili niekoľko noviniek. Umelci Ján Ťapák a Patrik Illo sa stali autormi novej sošky, ktorá je už vyše dve desaťročia symbolom úspešnosti. Na jej výrobu použili krištáľ, ktorý kombinovali s bronzom.

 

img

 

S Krištáľovým krídlom prichádza tento rok aj kniha o výtvarných osobnostiach, ktoré sa objavili v jeho dejinách. „Prináša ďalší významný impulz, ktorý posúva toto ocenenie ešte vyššie a dáva mu punc jednej z najvýznamnejších kultúrnych a spoločenských akcií, aké na Slovensku máme.“ napísal Kamil Peteraj.

 

img

 

Na slávnostnom odhalení sošky vystúpili umelci  Celeste Buckingham  so skupinou Cimbal brothers a tiež operný spevák Miroslav Dvorský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona