Od železničnej tragédie v Lac-Mégantic ubehol už rok

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 10:57 • 2 min
Od železničnej tragédie v Lac-Mégantic ubehol už rok

LAC-MÉGANTIC - Kanadské mestečko Lac-Mégantic si v nedeľu pripomenie prvé výročie jedného z najhorších vlakových nešťastí v histórii krajiny, pri ktorom zahynulo až 47 ľudí.

slovakia

left justify in out

Na počesť obetí chystajú špeciálne omše, koncerty aj rôzne podujatia, ktoré potrvajú dva dni. Federálna vláda ako aj úrady v provincii Québec v reakcii na nešťastie poukázali desiatky miliónov dolárov na rekonštrukciu mesta, miestni podnikatelia sa však sťažujú na to, že peniaze meškajú.

 

K tragédii v meste Lac-Mégantic s približne 6000 obyvateľmi prišlo 6. júla 2013, kedy zo stanice vzdialenej 13 kilometrov ušla odstavená súprava 72 vozňov naložených ropou. Séria výbuchov a požiar úplne zničili asi 40 miestnych budov a okolo 2000 ľudí museli evakuovať. Plamene sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po vyše 18 hodinách. Nešťastie si vyžiadalo až 47 obetí. Vlak smeroval z amerického štátu Severná Dakota do rafinérie v kanadskej provincii New Brunswick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies