Od nedele je súčasťou integrovanej dopravy v Bratislave aj Regiojet

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 08:39 • 2 min
Od nedele je súčasťou integrovanej dopravy v Bratislave aj Regiojet

BRATISLAVA - Na trase Bratislava-Kvetoslavov bude od nedele 1. apríla v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) premávať aj žltý vlak RegioJet.

slovakia

left justify in out

Nová vlaková linka s označením S70 bude v rámci Bratislavy novým prostriedkom MHD a až do Kvetoslavova v nej bude možné cestovať s jedným cestovným lístkom vlakmi, regionálnymi autobusmi aj linkami MHD v Bratislave. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman. „Všetky cestovné lístky IDS BK platia u všetkých zapojených dopravcov, ktorými sú Slovak Lines, Dopravný podnik Bratislava, Železničná spoločnosť Slovensko a RegioJet. Cestujúci tak majú možnosť kombinovať cestovanie autobusmi a vlakmi podľa toho, ako im to vyhovuje,“ dodala hovorkyňa BSK.

Vlakové spojenie má pomôcť najmä bratislavským mestským častiam Podunajské Biskupice a Vrakuňa, ktoré dlhodobo trpia dopravnými zápchami. Dopravca bude na trase Bratislava-Kvetoslavov obsluhovať zastávky Bratislava-Hlavná stanica, Bratislava-Nové Mesto, Bratislava-Vrakuňa, Podunajské Biskupice, Rovinka, Nové Košariská, Miloslavov, Kvetoslavov zastávka, Kvetoslavov. Vlaky budú premávať v čase špičiek pracovných dní trikrát za hodinu, mimo nej pravidelne raz za hodinu. Vlaky budú aj naďalej pokračovať v zmysle platného cestovného poriadku ďalej smerom na Dunajskú Stredu a Komárno. Vstup RegioJetu do IDS BK schválili bratislavskí mestskí a aj bratislavskí krajskí poslanci.

Pri cestovaní RegioJetom na trase Bratislava-Kvetoslavov budú platiť všetky jednorazové a predplatné cestovné lístky IDS BK. Platiť však bude aj duálna tarifa dopravcu, čo sú cestovné lístky platné iba na cestu vlakom. Platným cestovným lístkom budú predplatné cestovné lístky, čo sú električenky a aj turistická karta Bratislava Card. Patria sem aj elektronické lístky, ktoré si ľudia kúpia v označovačoch cestovných lístkov z kreditu na čipovej karte.

Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji spustili 1. júna 2013 na území Bratislavy a okresu Malacky. Od 1. novembra 2015 dopravný systém rozšírili aj na okresy Pezinok, Senec a vybrané obce v Trnavskom kraji. Integrovaný dopravný systém je systém dopravnej obsluhy určitého územia verejnou dopravou, ktorý zahŕňa viac druhov dopravy a linky viacerých dopravcov, v ktorých cestujúcich prepravujú podľa spoločných prepravných a tarifných podmienok. Cestujúci môžu využiť jednotný cestovný lístok, ktorý platí bez ohľadu na dopravcu a použitý dopravný prostriedok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies