Očná klinika vraj jednala neférovo: Ponúkala lacnejšie opreácie ako konkurencia

NETKY.SK • 19 September 2017, 11:07 • 2 min
Očná klinika vraj jednala neférovo: Ponúkala lacnejšie opreácie ako konkurencia

Česká očná klinika dostala od súdu príkaz na to, aby sa verejne ospravedlnila konkurenčnej firme za to, že im prebrala zákazníkov.

slovakia

left justify in out

Istá česká očná klinika vstúpila na trh s podozrivo nízkou cenou za laserovú korekciu dioptrií. Jej ponuka bola o viac ako polovicu nižšia než ceny konkurenčných kliník. Podľa súdu sa tým dopustila neférového jednania a nariadil, aby sa verejne ospravedlnila.

 

Samozrejme, informácia o nízkej cene spomínaného zákroku sa medzi obyvateľmi Českej republiky rozšírila veľmi rýchlo a nakoľko každý chcel ušetriť, začali sa u konkurencie množiť prípady odriekania vopred dohodnutých zákrokov. Rozhodli sa totiž využiť ponuku novej kliniky. Konkurenčné zariadenia prišli o zisky aj pacientov a nakoľko sa im takéto jednanie zdalo nekorektné, podali podnet na súd.

 

Pred súdom sa odvolávali na to, že nejde o čestný konkurenčný boj, pretože nová klinika svoje zákroky predáva evidentne pod cenu. Nebolo to s úmyslom vlastného zárobku, ale s cieľom nasýtiť trh. Laserovú korekciu zraku totiž človek podstupuje len raz za život. Ostatné zariadenia týmto spôsobom pripravila o veľké množstvo zákazníkov. Súd preto rozhodol v prospech konkurencie a nekorektnej klinike nariadil verejné ospravedlnenie.

 

Ani k nemu však doposiaľ nedošlo. Žalovaná spoločnosť obvinenia totiž odmieta a rozhodla sa proti rozsudku odvolať. Riaditeľ popiera tvrdenia o tom, že by z ich strany išlo o protiprávne jednanie. Stojí si za tým, že konali v súlade s platnými zákonmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies