Obyvatelia gréckej dediny Idomeni sa sťažujú na situáciu s migrantmi

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 11:59 • 2 min
Obyvatelia gréckej dediny Idomeni sa sťažujú na situáciu s migrantmi

ATÉNY - Obyvatelia gréckej dediny Idomeni na hraniciach s Macedónskom sa v liste adresovanom vláde v Aténach sťažujú na tamojšiu situáciu. Na improvizovaný utečenecký tábor, v ktorom už mesiace žije približne 11.000 ľudí, podľa nich štát nijako nedohliada. Tábor sa tak čoraz viac premieňa na oblasť, kde si každý robí, čo chce, citoval dnes z listu aténsky denník Kathimerini.

slovakia

left justify in out

"Denne v našej dedine dochádza ku krádežiam a vandalizmu," píše sa v liste zaslanom gréckemu ministrovi pre verejný poriadok a ochranu občanov Nikosovi Toskasovi.

 

Utečenci a migranti podľa miestnych obyvateľov prichádzajú nekontrolovane k domom a spôsobujú škody. Okrem toho sa štát nestará o hygienu ani iné potreby utečencov, čo ich vystavuje zdravotným rizikám, píše agentúra DPA.

 

V Grécku sa v súčasnosti podľa krízového štábu pre utečeneckú krízu nachádza 54.500 utečencov a migrantov. Ich prílev sa od vstupu dohody Európskej únie s Tureckom výrazne spomalil. V noci nadnes zaznamenali na gréckych ostrovoch nelegálny príchod 130 ľudí. Na základe dohody ich môžu poslať späť do Turecka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies