Obvinenej v kauze Glance House hrozí až 12-ročný trest.

NETKY.SK • 8 Február 2013, 12:26 • 2 min
Obvinenej v kauze Glance House hrozí až 12-ročný trest.

Obvinenej v kauze Glance House hrozí až 12-ročný trest. Krimi V prípade podozrivého prevodu bytovky Glance House v Bernolákove padlo druhé obvinenie.

slovakia

left justify in out

imgV prípade podozrivého prevodu bytovky Glance House v Bernolákove padlo druhé obvinenie. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v utorok (5.2.) 42-ročnú Janu Š. z trestného činu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie. Ide už o druhú obvinenú osobu v kauze, s ktorou sa v médiách spája meno bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku aj podnikateľa Mariána Kočnera.

"Podľa policajných informácií mala (Jana Š.) v súvislosti s protiprávnym prevodom nehnuteľnosti v Bernolákove spôsobiť súkromnej spoločnosti škodu najmenej päť miliónov eur," informovala TASR hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová. Obvinenej hrozí trest odňatia slobody na päť až 12 rokov.

Prvé obvinenie v prípade padlo už v decembri 2012, a to voči riaditeľovi katastra v Senci Igorovi S. Polícia už vtedy informovala, že vyšetrovateľ v kauze viedol trestné stíhania vo veci pre trestný čin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie a pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Na podozrivý prevod bytovky ako prvý upozornil denník SME. Podľa neho mal Trnka ako námestník generálneho prokurátora napísať list, v ktorom povolil prevod bytovky. Nehnuteľnosť pritom na katastri blokoval Úrad špeciálnej prokuratúry pre spor medzi bývalými spoločníkmi developérskej firmy. Šéf katastra napriek tomu mal na základe spomínaného listu zrušiť zaistenie a umožniť prevod bytovky na spoločnosť CDI. Tá následne previedla budovu na ďalšiu firmu, ktorá je v konkurze.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies