V zámorskej NHL budú od budúcej sezóny platiť nové pravidlá

NETKY.SK • 21 Jún 2019, 13:10 • 2 min
V zámorskej NHL budú od budúcej sezóny platiť nové pravidlá

NEW YORK - generálni manažéri klubov aj Rada guvernérov NHL schválila nové pravidlá, ktoré budú platiť od budúcej sezóny. Sporné situácie sa budú môcť posudzovať oveľa komplexnejšie a zavedie sa aj väčšia bezpečnosť hráčov.

slovakia

left justify in out

Doteraz mali tréneri možnosť požiadať o preskúmanie záznamu len pri postavení mimo hru či nedovoleného bránenia. Nové pravidlo však môže skúmať to, či puk nebol v kontakte s ochrannou sieťou, prihrávku rukou, alebo či sa útočiaci tím neprevinil hrou so zdvihnutou hokejkou.

 

img

 

Ak tréner pri požiadavke o preskúmaní situácie videom neuspeje, dostane jeho tím dvojminútový trest. Ak neuspeje ani v ďalšom prípade, hráč jeho tímu dostane dvojitý menší trest. "Nechceme, aby bola hra často prerušovaná. Chceme však dosiahnuť to, aby všetko prebiehalo v súlade s pravidlami a aby bolo v zápasoch čo najmenej chýb," povedal komisár NHL Gary Bettman.

 

img

 

 

 

Ak hráč stratí v zápase prilbu, musí opustiť ľadovú plochu. Ak však stratí prilbu pri vedení puku vinou súpera, môže ešte puk odohrať. Úpravou prešlo aj pravidlo o striedaní. Brániaci tím, ktorého brankár preruší hru po strele spoza červenej čiary, nemôže striedať. Rovnako nemôžu striedať hráči tohto tímu, ktorého člen posunie vlastnú bránku, hoci aj neúmyselne. Útočiace mužstvo navyše bude mať možnosť vybrať si miesto pre vhadzovanie na pravom alebo ľavom kruhu. Rovnakú možnosť dostane aj útočiace mužstvo pri zakázanom uvoľnení, alebo na začiatku presilovky.

 

 

Brankári pri šanci súpera nemôžu úmyselne posunúť vlastnú bránku. Doteraz platilo, že tím za to dostal dve minúty, teraz v takomto prípade priznajú útočiacemu tímu technický gól. Zmenilo sa aj ďalšie pravidlo. Ak útočiaci hráč v pásme súpera vyhodí puk za mantinel, získa napriek tomu jeho tím vhadzovanie v obrannom pásme súpera.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies