Obrovský škandál v Anglicku. Otrasie sa britská monarchia v základoch?

NETKY.SK • 1 August 2022, 08:48 • 2 min
Obrovský škandál v Anglicku. Otrasie sa britská monarchia v základoch?

LONDÝN - Princ z Walesu prijal platbu vo výške 1 milión libier od rodiny Usámu bin Ládina.

slovakia

left justify in out

Podľa správy princ Charles prijal peniaze od Bakr Bin Ládina, ktorý stojí na čele bohatej saudskej rodiny, a Bakrovho brata Shafiqa po stretnutí s Bakrom v Clarence House. Následník trónu zobral peniaze napriek námietkam poradcov z Clarence House, uvádzajú Sunday Times s odvolaním sa na viaceré zdroje. Dvaja nevlastní bratia Usámu Bin Ládina darovali dar vo výške 1 milióna libier v roku 2013, dva roky po zabití vodcu al-Káidy.

 

Z domova: Ján Budaj: Lesníci ničia našu krajinu! Čo mu odpovedali?

 

img

 

Clarence House uviedol, že ho nadácia princa Charlesa,The Prince of Wales's Charitable Fund (PWCF), uistila, že bola vykonaná „dôkladná hĺbková kontrola" s tým, že „Rozhodnutie o prijatí daru bolo prijaté výlučne správcami nadácie." PWCF udeľuje granty neziskovým organizáciám registrovaným v Spojenom kráľovstve na realizáciu projektov v Spojenom kráľovstve, Commonwealthe a v zámorí.

 

Zdroj z Charitatívneho fondu princa z Walesu pre BBC tiež uviedol, že „hriechy jedného člena tejto rodiny," Usámu Bin Ládina, by nemali diskvalifikovať ostatných členov rodiny, ak chcú komukoľvek darovať finančné prostriedky.

 

Zo športu: FL: DAC novým lídrom tabuľky, Podbrezová vybojovala cenný bod na pôde Trnavy

 

img


Podľa BBC napriek tomu, že prijatie daru od rodiny Usámu Bin Ládina bolo v súlade so zákonmi platiacimi vo Veľkej Británii, ide o rozporuplný krok. Za škandalózne považujú aj to, že sa o prijatí daru dozvedela verejnosť až teraz, s odstupom niekoľkých rokov, vďaka práci investigatívnych žurnalistov. Denník si zároveň kladie otázku, či sa naozaj Charlesovi a jeho najbližším zdalo vhodné tieto peniaze prijať s dovetkom, že toto rozhodnutie nevrhá dobré svetlo nielen na monarchiu, ale ani na celé Anglicko.

 

Prečítajte si aj: Igor Matovič chystá nový projekt, Boris Kollár je razantne proti!

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies