Novú nebezpečnú mutáciu majú aj vo Fínsku. Údajne ide o kombináciu britského a juhoafrického variantu

NETKY.SK • 19 Február 2021, 16:29 • 2 min
Novú nebezpečnú mutáciu majú aj vo Fínsku. Údajne ide o kombináciu britského a juhoafrického variantu

BRATISLAVA - Nový variant môže byť pre PCR testy problémom.

slovakia

left justify in out

Vo Fínsku objavili nový, jedinečný variant nového koronavírusu. Či je variant s označením Fin-796H infekčnejší než tie doterajšie, nateraz nie je známe a musí to potvrdiť až prebiehajúci výskum. Informoval o tom vo štvrtok telerozhlas YLE. 

 

"Variant bol objavený u pacienta minulý týždeň, takže podrobnosti o infekčnosti a potenciálnej rezistencii tohto kmeňa voči vakcínam zatiaľ nie sú známe," cituje YLE výskumníčku Taru Meriovú.

 

img

 

Vedci z laboratórií Vita Laboratoriot v Helsinkách uviedli, že variant Fin-796H vykazuje niektoré mutácie, ktoré sa predtým našli v britskom a juhoafrickom variante vírusu SARS-CoV-2, ale v kombinácii vytvárajú "jedinečný" variant.  ​Nový variant navyše podľa nich nemusia PCR testy, ktoré hľadajú konkrétne genetické sekvencie v RNA, rozpoznať tak dobre ako doteraz známe kmene. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies