Obrovská nehoda dvoch autobusov v americkom Seattli: Zomreli štyria ľudia, 44 zranených

NETKY.SK • 25 September 2015, 06:47 • 2 min
Obrovská nehoda dvoch autobusov v americkom Seattli: Zomreli štyria ľudia, 44 zranených

SEATTLE - Štyria ľudia zahynuli a ďalších 44 osôb utrpelo zranenia pri zrážke dvoch autobusov, ku ktorej došlo v noci nadnes v meste Seattle v americkom štáte Washington. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa hasičov a záchranárov, ktorí zasahovali na mieste nešťastia, k zrážke medzi turistickým obojživelným autobusom a vozidlom vezúcim zahraničných študentov došlo na rušnom Moste Georgea Washingtona nad vodným kanálom spájajúcim jazero Union s Pugetovým zálivom.

 


Miestne úrady uviedli, že štyria ľudia zomreli na mieste a zo 44 zranených je 12 v kritickom stave. Ďalších 32 ľudí utrpelo život neohrozujúce zranenia, pričom väčšina ťažšie zranených sa nachádzala v autobuse, ktorý si pre zahraničných študentov 1. ročníka prenajala vysoká škola North Seattle College. Podľa predstaviteľa školy sa v autobuse viezlo približne 45 študentov a pedagógov. Ich mená ani štátnu príslušnosť škola zatiaľ nezverejnila.

 


Vyšetrovatelia v súčasnosti vyhodnocujú výpovede svedkov, na základe ktorých mohla nehodu zapríčiniť mechanická porucha na obojživelnom turistickom autobuse.

 




 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies