Obročník opäť v Liberci s cieľom pobiť sa o svoju šancu

NETKY.SK • 3 Január 2017, 13:52 • 2 min
Obročník opäť v Liberci s cieľom pobiť sa o svoju šancu

LIBEREC - Slovenský futbalista Michal Obročník po polročnom hosťovaní vo fortunaligovom klube FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble sa vracia do českého prvoligového tímu FC Slovan Liberec, v ktorom začne aj zimnú prípravu na jarnú časť sezóny 2016/2017. V známom prostredí pod Ještědom sa 25-ročný stredopoliar (nar. 4. júna 1991) pobije o novú šancu.

slovakia

left justify in out

"Nielen v strede poľa sme mali v priebehu jesene problémy s dôrazom. Michal bol v tomto aspekte silný. Chceme sa presvedčiť, že sa mu podarilo po šiestich mesiacoch na Slovensku priblížiť k forme, ktorú mal pred zranením," vyjadril sa na klubovom webe športový riaditeľ FC Slovan Liberec Jan Nezmar, citoval ho web iDnes.cz.


Rodák z Rimavskej Soboty hral dosiaľ medzi seniormi najskôr doma na Gemeri (2010 - 2012), potom v Zlatých Moravciach (2012 - 2013) a od roku 2014 bol práve v Liberci, odkiaľ putoval v júli minulého roka na hosťovanie do FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Počas pôsobenia v libereckom klube do polovice uplynulého roka odohral za FC Slovan 33 zápasov a strelil jeden gól.

 

V sezóne 2014/2015 dostával pravidelne príležitosť v základnej zostave, ale v apríli 2015 si vážne poranil koleno. Slovenského záložníka čakala operácia a dlhá rekonvalescencia. Po ročnej pauze znova naskočil do ligového zápasu, vlani v lete podpísal v Liberci novú zmluvu na dva roky a následne odišiel na spomenuté hosťovanie do Zlatých Moraviec, aby sa rozohral.

 

"Po zranení by som to mal v Liberci náročné, po problémoch s kolenom som sa s tým musel vyrovnať aj v hlave. Zo začiatku som sa trochu uhýbal v súbojoch," uviedol Obročník, ktorý nastúpil v jesennej časti tejto sezóny za FC ViOn až v sedemnástich stretnutiach: "Najdôležitejšie bolo odohrať čo najviac duelov, aby som sa dostal do zápasového rytmu. To sa mi podarilo."
 

Slovenskému futbalistovi, na ktorého sa chodili pozerať na Slovensko i libereckí tréneri, pri návrate pomáha i priazeň fanúšikov od Nisy. "Priaznivci ma pravidelne kontaktujú a vyjadrujú mi podporu. Dalo mi to mnoho energie, najmä vtedy, keď som bol zranený. Za to som im veľmi vďačný," vyjadril sa Michal Obročník, ktorému by sa po odchode stredopoliara Zdeňka Folprechta do azerbajdžanského Neftči Baku mohla otvoriť ľahšia cesta do zostavy Liberca. Záležať však bude aj na tom, aké posily ešte pribudnú do kádra. "Miesto v zostave nemá nikto isté, v tíme je veľa výborných futbalistov. Každý bude musieť presvedčiť trénera, že na trávnik patrí."


FC Slovan Liberec obsadil až 13. miesto v jesennej časti najvyššej českej súťaže, v 16 zápasoch získal 15 bodov (bilancia: 3-6-7, skóre 11:17). Na jar chcú v klube spod Ještěda zlepšiť postavenie v tabuľke a nemať starosti so záchranou medzi elitou. "Nemyslím si, že umiestnenie v tabuľke je zrkadlom výkonnosti, veď niektorí chalani sa svojimi výkonmi dostali až do reprezentácie," poznamenal Michal Obročník a dodal: "FC Slovan je klub, ktorý patrí k českej futbalovej špičke. Ja urobím všetko, čo je v mojich silách, aby sme zbierali body a po skončení sezóny sa radovali z úspechu. Rád by som odohral čo najviac zápasov, bol úspešný a predovšetkým zdravý."




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies