United podľa UEFA postúpil po správnom verdikte rozhodcu

NETKY.SK • 8 Marec 2019, 17:06 • 2 min
United podľa UEFA postúpil po správnom verdikte rozhodcu

LONDÝN - Liga majstrov už dlho nezažila taký týždeň ako bol práve tento. Všetko sa začalo už v utorok večer, keď obhajca titul z posledných troch sezón v rade skončil už v osemfinále. V stredu sa diali veci aj pod Eiffelovou vežou v Paríži. Domáci PSG si priniesol do domáceho zápasu výhru z Old Traford 2:0. Večer sa však už po prvých minútach vyvíjal ako zo zlého sna a pre francúzskeho majstra skončil ako najhoršia nočná mora.

slovakia

left justify in out

Veľa odborníkov a futbalových kritikov sa zhoduje, že Real Madrid už musel skôr či neskôr doplatiť na odchod svojej najväčšej hviezdy. Po tom, ako Ronaldo v lete prestúpil do Juventusu, Real nevedel prilákať do Madridu žiadnu hviezdu, ktorá by aspoň sčasti zastúpila Cristiana na jeho poste. Luka Modrič, futbalista roku 2018 a finalista MS v Rusku sa vyjadril, že "Ronaldo je nenahraditeľný." 

 

img

 

V tejto sezóne Madridu jednoducho jeho góly chýbajú a milovníci "bieleho baletu" sa musia asi po dlhých rokoch pripraviť na sezónu bez zisku akejkoľvek trofeje. Kríza klubu sa naplno prejavila v odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov. Real dokázal prehrať doma na Santiago Bernabeau s mladým tímom Ajaxu Amsterdam rozdielom triedy 4:1.

 

 

O druhé, možno ešte väčšie prekvapenie sa o deň neskôr postaral Manchester United. Na odvetný zápas do Paríža musel tréner Solskjær povolať aj hráčov, ktorí nemali v anglickej lige odohratú ani minútu za A tým. Problémom bola maródka takmer všetkých kľúčových hráčov "červených diablov". Ku koncu zápasu sa do hry dokonca dostal len 17-ročný Mason Greenwood.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏃🏾‍♂️

Príspevok, ktorý zdieľa MG (@_.masongreenwood),

 

Európska futbalová únia (UEFA) navyše v tomto zápase ocenila krok rozhodcu využiť systém VAR a nariadiť pokutový kop pre Manchester United v nadstavenom čase riadnej hracej doby. Strela portugalského stredopoliara Diaga Dalota zasiahla ruku obrancu PSG Presnela Kimpembeho. Po následnom využití systému VAR hlavný rozhodca Damir Skomina zo Slovinska nariadil pokutový kop. Ten Marcus Rashford premenil a zabezpečil tak Manchestru United postup do štvrťfinále.

 

 

"Kimpembeho ruka pri blokovaní strely nebola pri tele. Z toho vyplýva, že hráčovo telo zaberalo viacej miesta pri blokovaní strely, čo rezultovalo v zmenu jej dráhy. Rozhodca po zhliadnutí situácie systémom VAR z rôznych uhlov správne odporučil nariadiť pokutový kop," znie v oficiálnom vyhlásení UEFA.

 

 

UEFA tiež vysvetlila použitie VAR v sporných rozhodnutiach počas víťazstva Ajaxu na pôde Realu Madrid (4:1) a prehru Rimanov v Porte (1:3 pp). Pri takýchto sporných situáciách, keď ide do tuhého a rozhoduje sa o ďalšej budúcnosti týmov v súťaži, je dobré že existuje systém, pri ktorom si vie rozhodca pozrieť situáciu viackrát a z viacerých uhlov pohľadov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies